Att fela är mänskligt. När jag sillchattade för Skånska Dagbladet i midsomras fick jag frågan vilken ingrediens jag aldrig skulle kunna tänka mig att använda i sill. Jag svarade bacon. Det var fel. Fick ett mejl direkt efteråt från Norra Skånes webbchef som berättade om deras baconsill i julas, med länk till recept. Baconets krispighet ger en skön kontrast till sillens mjuka konsistens. Smakmässigt hamnar den väl inte i toppklass men inte heller i bottenklass. Lite udda men spännande.

Ingredienser
1 burk löksill, färdig eller hemgjord. Enbart filéerna.
140 gr bacon + ev. lite till garnering
2 dl creme fraiche
2 msk pepparrot (går säkert fint med pepparrotsvisp också)
2 msk majonnäs
1 tsk honung
Lite svartpeppar
1. Låt sillfiléerna rinna av och skär dem i bitar.
2. Skiva baconet och stek det knaperstekt.
3. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Häll över i en burk med lock.
4. Låt stå och dra åt sig minst en dag. Garnera gärna med extra knaperstekt bacon vid servering.
Näe, gränsen går vid bacon.
SvaraRaderaUsch, baconsill? Nej, nej.
SvaraRadera