Italiensk sill

Julklappspapper kan användas till mycket. Som bakgrund till sillfotografier exempelvis. Det här är kanske inte någon traditionell julsill direkt, men jag kunde ändå inte låta bli att dra fram julpappret och experimentera lite. Tyckte det blev bra. Inspiration till receptet har jag hittat här (tillsammans med en massa andra goda sillrecept).


1 burk inläggningssill (420 gr)
8 soltorkade tomater
1 kruka färsk basilika
2 vitlöksklyftor
½ dl riven parmesanost
2 dl creme fraiche
0,5 dl majonnäs
Svartpeppar

1. Mixa basilikan, tomaterna och vitlöken.
2. Blanda i parmesanpsten, creme fraichen och majonnäsen i blandningen. Smaka av med svartpeppar.
3. Skär sillen i centimetertjocka bitar och blanda i.
4. Förvara i en burk med lock. Blir bäst om det får stå och dra sig ett antal timmar, gärna en hel dag.

Kommentarer

  1. Vad glada vi blir! Vilken ära. Och vilken receptsamling du sitter på - det är verkligen kul att testa nya oanade varianter (och ha några säkra kort som ex. vis den italienska).

    Harkel....och vilka bilder! Suveränt!

    //Lena och Anders

    SvaraRadera

Skicka en kommentar