Ho ho ho. Nu är det snart jul och självklart börjar vi i år med att bjuda på en riktig julsill, med tydlig kanelsmak!

Lag
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättiksprit
Ingredienser
1 burk inläggningssill
1 dl lingon
1 purjolök
5-6 kanelstänger
Gör så här!
1. Börja att göra lagen. Koka upp ingredienserna i en kastrull. Låt svalna helt!
2. Skär sedan sillen i så tjocka bitar som du vill ha. Hacka purjolöken. Varva tillsammans med lingon och kanelstänger i en burk.
3. Häll över den kalla lagen och sätt på locket.
4. Låt stå 1-2 dagar i kylskåp för att dra åt sig smak!

Lag
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättiksprit
Ingredienser
1 burk inläggningssill
1 dl lingon
1 purjolök
5-6 kanelstänger
Gör så här!
1. Börja att göra lagen. Koka upp ingredienserna i en kastrull. Låt svalna helt!
2. Skär sedan sillen i så tjocka bitar som du vill ha. Hacka purjolöken. Varva tillsammans med lingon och kanelstänger i en burk.
3. Häll över den kalla lagen och sätt på locket.
4. Låt stå 1-2 dagar i kylskåp för att dra åt sig smak!
Kommentarer
Skicka en kommentar