Här kommer en god sill från förra årets jul. Smaken av fänkål ger en speciell touch till sillen!

Ingredienser:
1 burk inläggningssill (420 gr)

Ingredienser:
1 burk inläggningssill (420 gr)
1 morot
½ fänkål
Lag:
1 dl ättiksprit 12 %
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 lagerblad
6 kryddpepparkorn
6 svartpepparkorn
6 vitpepparkorn
1. Blanda ingredienserna till lagen och koka upp. Låt sedan svalna.
2. Skär under tiden sillen, moroten och fänkålen i bitar. Varva i en burk.
3. Häll över den kalla lagen. Låt stå minst 24 timmar innan servering.
½ fänkål
Lag:
1 dl ättiksprit 12 %
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 lagerblad
6 kryddpepparkorn
6 svartpepparkorn
6 vitpepparkorn
1. Blanda ingredienserna till lagen och koka upp. Låt sedan svalna.
2. Skär under tiden sillen, moroten och fänkålen i bitar. Varva i en burk.
3. Häll över den kalla lagen. Låt stå minst 24 timmar innan servering.
Kommentarer
Skicka en kommentar