Jag och tomatsill har aldrig förstått varandra. Kanske för att varenda hotellfrukostbuffé med sill envisas med att ta in just denna sorten, trots att det finns så oerhört många alternativ. Men men, nu har jag försökt mig på det själv. Tyckte det var okej, vilket ju är ett bra betyg från en tomatsillsskeptiker som jag. Tycker man om tomatsill är det nog en höjdare.

Ingredienser
1 burk inläggningssill (420 gr)
1 rödlök
4 msk rapsolja
1 msk vinäger
1 dl tomatpuré
1 dl vatten
Vitpeppar
Persilja
1. Blanda alla ingredienser utom rödlök och sill i en burk.
2. Hacka löken och skär sillen i bitar. Blanda ner med de övriga ingredienserna.
3. Lägg över i en burk. Sätt på lock och låt stå minst en dag innan servering.

Ingredienser
1 burk inläggningssill (420 gr)
1 rödlök
4 msk rapsolja
1 msk vinäger
1 dl tomatpuré
1 dl vatten
Vitpeppar
Persilja
1. Blanda alla ingredienser utom rödlök och sill i en burk.
2. Hacka löken och skär sillen i bitar. Blanda ner med de övriga ingredienserna.
3. Lägg över i en burk. Sätt på lock och låt stå minst en dag innan servering.
Trevlig hemsida stort tack för alla sillrecept
SvaraRaderaÄr det någon där ute som bytt "inläggningssillen" mot "Ängholmens matjessill"?
RaderaLåter spännande. Berätta gärna om ditt resultat om du göra detta.
RaderaVi har ingen persilja, testar med basilika.
Radera