Brantevikssill på inläggningssill

Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer. Här är en variant som jag tycker blev mycket bra. Naturligtvis går det även att använda femminuterssill för receptet om man så vill.





Lag
1 dl ättiksprit
2½ dl socker
3 dl vatten

Ingredienser
1 burk inläggningssill (420 gr)
½ gul lök
½ rödlök
1 lagerblad
½ msk citronpeppar
1 msk krossad kryddpeppar
½ msk krossad vitpeppar
Ett knippe färsk dill


1. Blanda ingredienser till lagen i kastrull och värm tills sockret löst sig. Låt svalna.
2. Skär sillen i centimetertjocka bitar. Hacka löken och dillen.
3. Varva alla ingredienserna i en burk och slå över den kalla lagen.
4. Låt stå minst en dag.

 

Kommentarer

  1. Tack för en fin blogg!

    En fråga från en novis. Använder du 24% eller 12% ättikssprit i recepten? (12% antar jag, annars måste det väl bli för starkt)

    /mvh Jon

    SvaraRadera
  2. 12-procentlig.
    Står det 24% på flaskan är det inte ättikssprit utan ren ättika.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar