Baconsill

Att fela är mänskligt. När jag sillchattade för Skånska Dagbladet i midsomras fick jag frågan vilken ingrediens jag aldrig skulle kunna tänka mig att använda i sill. Jag svarade bacon. Det var fel. Fick ett mejl direkt efteråt från Norra Skånes webbchef som berättade om deras baconsill i julas, med länk till recept. Baconets krispighet ger en skön kontrast till sillens mjuka konsistens. Smakmässigt hamnar den väl inte i toppklass men inte heller i bottenklass. Lite udda men spännande.


Ingredienser
1 burk löksill, färdig eller hemgjord. Enbart filéerna.
140 gr bacon + ev. lite till garnering
2 dl creme fraiche
2 msk pepparrot (går säkert fint med pepparrotsvisp också)
2 msk majonnäs
1 tsk honung
Lite svartpeppar

1. Låt sillfiléerna rinna av och skär dem i bitar.
2. Skiva baconet och stek det knaperstekt.
3. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Häll över i en burk med lock.
4. Låt stå och dra åt sig minst en dag. Garnera gärna med extra knaperstekt bacon vid servering.

Kommentarer

Skicka en kommentar