Chili-limesill

Chili-limesillen var en oväntad höjdare på årets julbord. Smaken är härligt frisk och ju längre den får stå desto mer framträder chilin. Limeskivorna tillsammans med chilins röda färgklick gör den dessutom väldigt dekorativ.


Lag

1 dl ättikssprit
2 dl socker
3 dl vatten

Inläggning
1 burk inläggningssill (420 gr)
1 lime
1-2 röda chili, beroende på smak.
1 liten purjolök
1-2 krm malen koriander

1. Blanda ättikssprit, socker och vatten i en kastrull. Koka upp lagen och låt den sedan svalna.
2. Tvätta limen noggrant. Dela chilin och skölj bort kärnorna.
3. Skiva purjolök, lime, sill och chili.
4. Varva ovanstående tillsammans med koriander i en burk. Häll över den kalla lagen och sätt på lock.
5. Låt sillen mogna under minst ett dygn i kylskåp.

Kommentarer