Mattssonska sillen

Nu är det snart jul igen! Det här receptet fick jag av Hanna Wagenius som menade att det var "den godaste sill jag ätit". Som läsare av bloggen vet har jag ätit rätt mycket sill. Vet inte om det är den allra godaste men rejält god var den i alla fall och den har också en del unika inslag. Vad sägs till exempel om att ha Kalles Kaviar i en sill? Vem kommer ens på en sån grej? 

Jämfört med receptet jag fick från Hanna har jag dock minskat sockermängden i såsen något. I originalreceptet stod det 1½dl. Tyckte hälften räckte för att få en god och rejäl sötma som balanserar de andra smakerna. Men vill man ha det lite göttigare kan man ju bara lassa på med lite till :).
 


 

Ingredienser
1 burk inläggningssill

Lag
½ dl ättiksprit
1 dl socker
1½ dl vatten
½ dl knippa dill
1 skivad rödlök
2 lagerblad
½ tsk krossad kryddpeppar

Sås
2 dl majonnäs
1 dl vispgrädde
½ dl av lagen
3/4 dl Kalles kaviar
½ tsk citronpeppar
3/4 dl socker
15 droppar worcestersås

1. Koka upp ingredienserna till lagen. Låt svalna. Skär sillen i centimetertjocka skivor och lägg i en burk. Häll på lagen och låt stå i kylskåp två dagar.

2. Låt sillen rinna av. Blanda ingredienserna till såsen och lägg i sillen.

3. Njut!

4. 




Kommentarer