Citronsill

Att göra citronsill kan vara rätt lurigt. Antingen blir den väldigt sur eller så riskerar den att bli smaklös. Rejält med både citron och socker krävs för att få en god och syrlig smak. Men då blir den också riktigt god.



Ingredienser
3 dl vatten
3,5 dl socker
1 dl ättiksprit
2 citroner
1 burk inläggningssill (420 gram)
½ purjolök

1. Koka upp vatten, socker och ättiksprit i en kastrull. Skär citronerna i skivor och släng ner i lagen. Låt stå ett tag och svalna. Smaka gärna av när den svalnat så att den inte är för sur.
2. Skär sillen och purjolöken i bitar.
3. Varva sill, purjolök samt merparten av citronskivorna från lagen (1-1,5 citroner) i en burk. Häll över lagen och sätt på lock.
4. Låt stå minst ett dygn.

Kommentarer

  1. Stämmer verkligen receptet? Lagen hade räckt till 4 gånger mer sill än vad receptet anger.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är en vanlig 3-2-1-lag fast med mera socker för att kontra de sura citronerna. Kan bli lite över, men fyra gånger mer låter väldigt mycket.

      Radera

Skicka en kommentar