Sill i dill

Dagens recept är ursprungligen hämtat härifrån, med mycket lite förändring. Fortsätter en trend jag haft ett litet tag med hyfsat få ingredienser i inläggningen. Varför krångla till det?
Denna sill känns härligt somrig och serveras med fördel när nypotatisen börjar landa på matborden. En snabb tanke är att lite svag citronsmak skulle kunna ge ytterligare en dimension till sillen. Kanske blir en senare post.



Lag
1 dl ättiksprit
2 dl socker
3 dl vatten

Inläggning
1 burk inläggningssill (420 gram)
1 kruka dill
2-3 krm kryddpeppar

1. Värm ingredienser till lagen i en kastrull till sockret löst sig. Låt lagen svalna.
2. Skär sillen i bitar, klipp ner dillen. Krossa kryddpepparn grovt.
3. Varva sill, dill och kryddpeppar i en burk. Häll över den kalla lagen och sätt på lock.
4. Låt stå och dra minst ett dygn.

Kommentarer