Currysill med äpple och syltlök

Curry ger en väldigt distinkt smak till sillen. Det är lätt att överdosera så börja lugnt, smaka av och tillsätt mer efter smak.



Ingredienser
1 burk inläggningssill (420 gr)
1 litet äpple
1 liten purjolök
10-20 syltlökar
1 msk curry
1 msk honung
1,5 dl creme fraiche
1,5 dl majonäs

1. Hacka äpple, purjolök och syltlök. Skär sillen i centimeterbreda bitar.
2. Blanda alla ingredienser förutom sillen i en burk. Smaka av och tillsätt mer curry om du vill ha starkare smak. Blanda i sillen.
3. Lägg över i en burk med lock och låt stå minst ett dygn före servering.

Kommentarer

  1. Enligt mina danska kockvänner ska man alltid låta curryn smälta och lösas upp i rejält med smör (tillsammans med hackad lök och äpple), i en stekpanna. Då försvinner den beska och sträva känsla som curry ger direkt i en kall sås...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar