Öhmans kryddsill

Dagens recept är hämta från en annan matblogg, Öhmans Mat & Vin. Enligt receptmakaren ska detta vara en "grym" sillinläggning och jag kan väl inte annat än hålla med. Härlig kryddig sill, med lite eftersmak av sherry.



Lag
1,5 dl vatten
1,5 dl socker
1 dl ättiksprit
1 dl amontilladosherry

Inläggning
1 burk inläggningssill
1 rödlök
40 kryddpepparkorn
30 svartpepparkorn
16 kryddnejlikor
1 tesked bruna senapskorn

1. Koka upp vatten, socker och ättiksprit. Tillsätt sherryn och låt svalna.
2. Krossa kryddorna grovt i en mortel.
3. Varva sill, kryddor och rödlök i en burk. Häll på lagen och sätt på lock.
4. Låt stå i kylskåp minst 24 timmar, gärna längre, innan förtäring.

Kommentarer