En krämig och go sill som verkligen smakar basilika. Av de tre sillar jag tog med mig till midsommarfirandet fick denna överlägset bäst respons. En riktig höjdare med andra ord.

Ingredienser
1 burk femminuterssill (420 gr)
3 dl creme fraiche
1 msk majonnäs
1 kruka färsk basilika
1 msk pressad lime
Rivet skal av en lime
1 vitlöksklyfta
1 nypa havssalt
1 nypa svartpeppar
1. Plocka upp sillbitarna och låt dem rinna av lite. Skär sillen i centimetertjocka bitar. Hacka basilikan grovt.
2. Blanda creme fraiche, majonnäs, lime, vitlök, salt och peppar i en bunke.
3. Varva sill, basilika och creme fraiche-blandningen i en burk. Sätt på lock.
4. Låt stå minst ett dygn före servering.

Ingredienser
1 burk femminuterssill (420 gr)
3 dl creme fraiche
1 msk majonnäs
1 kruka färsk basilika
1 msk pressad lime
Rivet skal av en lime
1 vitlöksklyfta
1 nypa havssalt
1 nypa svartpeppar
1. Plocka upp sillbitarna och låt dem rinna av lite. Skär sillen i centimetertjocka bitar. Hacka basilikan grovt.
2. Blanda creme fraiche, majonnäs, lime, vitlök, salt och peppar i en bunke.
3. Varva sill, basilika och creme fraiche-blandningen i en burk. Sätt på lock.
4. Låt stå minst ett dygn före servering.
Har precis gjort det här receptet som veg variant med förvälld aubergine (som du föreslog i chatten för skånskan). Ska bli spännande att smaka i morgon! /jon
SvaraRadera