Så här i juletider tänkte jag bjuda på två sillar som smakar mer klassiskt, men ändå är lite ovanliga. Enbärssillen är kryddig och kompletterar sillsmaken bra. Som en kryddsill med en extra touch.

Lag
1 dl ättiksprit
1½ dl vatten
1¾ dl socker
Inläggning
1 burk inläggningssill (420 gr)
10 vitpepparkorn
5 nejlikor
2 lagerblad
2 rödlökar
20-25 enbär
1. Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull. Värm till sockret har löst sig. Låt svalna.
2. Skär sillen i bitar och rödlöken i skivor. Varva alla ingredienserna i en burk.
3. Häll över den kalla lagen så att den täcker. Sätt på lock.
4. Låt stå minst en dag, gärna två, innan servering.

Lag
1 dl ättiksprit
1½ dl vatten
1¾ dl socker
Inläggning
1 burk inläggningssill (420 gr)
10 vitpepparkorn
5 nejlikor
2 lagerblad
2 rödlökar
20-25 enbär
1. Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull. Värm till sockret har löst sig. Låt svalna.
2. Skär sillen i bitar och rödlöken i skivor. Varva alla ingredienserna i en burk.
3. Häll över den kalla lagen så att den täcker. Sätt på lock.
4. Låt stå minst en dag, gärna två, innan servering.
Kommentarer
Skicka en kommentar