Ännu ett recept från pepparochsalt.se. Med lite kanelsmak får den här en extra jul-touch som säkerligen går hem på julbordet.

Lag
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättiksprit
Ingredienser
1 burk inläggningssill (420 gr)
1 rödlök
2 lagerblad
10 krossade kryddpepparkorn
10 kryddnejlikor
2 krm kardemumma
1 kanelstång
1. Värm ingredienserna till lagen i en kastrull till sockret har löst sig. Låt svalna.
2. Skär sillen i bitar och rödlöken i skivor. Varva alla ingredienserna i en burk.
3. Slå över den kalla lagen och sätt på lock.
4. Låt stå minst 24 timmar innan servering.

Lag
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättiksprit
Ingredienser
1 burk inläggningssill (420 gr)
1 rödlök
2 lagerblad
10 krossade kryddpepparkorn
10 kryddnejlikor
2 krm kardemumma
1 kanelstång
1. Värm ingredienserna till lagen i en kastrull till sockret har löst sig. Låt svalna.
2. Skär sillen i bitar och rödlöken i skivor. Varva alla ingredienserna i en burk.
3. Slå över den kalla lagen och sätt på lock.
4. Låt stå minst 24 timmar innan servering.
hej
SvaraRaderaKan man ha den i burkar fram till jul. hur lång hållbarhet har den?
mvh Monica
Inlagd sill håller länge. Om du använder sill som inte har kort datum ska det utan problem hålla i två veckor. Du "konserverar" i praktiken sillen i en lag av socker och ättika.
SvaraRaderaAndra recept, främst för att göra krämiga sillar kan dock ha kortare hållbarhet.