Kryddsill med äpple

Och här kommer nästa sillinläggning av den mer klassiska sorten. Stjärnanisen ger en intressant bismak till sillen.



Lag
1 dl ättiksprit
1½ dl vatten
1¾ dl socker

Inläggning
1 burk inläggningssill (420 gr)
20 kryddpepparkorn
10 kryddnejlikor
2 kanelstänger
4 stjärnanis
1 rödlök
1 äpple
2 lagerblad

1. Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull. Värm till sockret har löst sig. Låt svalna.
2. Skär sillen, äpplena i klyftor och rödlöken i skivor. Varva alla ingredienserna i en burk.
3. Häll över den kalla lagen så att den täcker. Sätt på lock.
4. Låt stå minst en dag, gärna två, innan servering.

Kommentarer

  1. Jättegod sill som hela familjen gillar! Troligtvis är det "bismaken" som ju påminner lite om lakrits, som hela familjen gillar ;-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar