Pepparsill

Dagens sillrecept är hämtat från pepparochsalt.se och är en enkel kryddig sill som tjänar på att stå och dra sig länge för att bli riktigt god.
Testade också att göra ett mindre realistiskt, och mer efterbehandlat, foto för att visa upp sillen. Vad säger ni, blev det snyggt eller bara märkligt?



Lag
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättiksprit (25%)

Ingredienser
1 burk inläggningssill (420 gr)
2 klyftor vitlök
2 lagerblad
c:a 15 rosépepparkorn
c:a 10 grönpepparkorn
c:a 10 enbär
c:a 5 svartpepparkorn
c:a 5 kryddpepparkorn

1. Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull och värm till sockret har löst sig. Låt svalna.
2. Krossa svartpeppar- och kryddpepparkornen. Hacka vitlöksklyftorna och skär sillen i bitar.
3. Varva alla ingredienser i en burk. Slå över den kalla lagen.
4. Sätt på lock och låt stå minst 24 timmar.

Kommentarer

  1. Jättegod! Hade dock i lika många korn av alla pepparsorter. Kommer att finnas på vårt julbord framöver.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar