Hallonsill

Min födelsedag till ära, och inför midsommarhelgen, bjuds det här på en riktigt somrig sill. Ibland tryter inspirationen på fotofronten. Då tar man några halvdanna foton, suckar uppgivet och när man håller på att ladda upp dem bestämmer man sig för att de helt enkelt inte duger. Idag var en sådan dag och när jag konstaterat att de inte var tillräckligt bra gav jag mig ut i bostadsrättsföreningens trädgård och fotade lite. Tycker det blev ett inspirerande foto.
Har försökt göra hallonsill förut men det blev inte riktigt bra. Sillen behöver ligga i lag en dag innan för att få lite extra sötma. Annars skär den sig mot hallonen. Har du inte tid att vänta så länge, använd femminuterssill så blir den klar direkt.


Lag
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättiksprit

Ingredienser
1 burk inläggningssill (420 gr)
2 dl hallon
2 dl creme fraiche
½ rödlök

1. Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull. Värm lagen till sockret har löst sig. Låt svalna.
2. Hacka sillen i centimetertjocka skivor. Lägg ner sillbitarna i den kalla lagen och låt stå i kylskåp 24 timmar.
3. Häll ut lagen efter 24 timmar och låt sillen rinna av. Hacka under tiden löken.
4. Blanda alla ingredienserna, inklusive den avrunna sillen, i en burk. Sätt på lock
5. Låt stå i kylskåp minst en dag innan servering.

Kommentarer

  1. Ja, varför inte! Hallon är ju gott...

    SvaraRadera
  2. Älskar denna sill. En tradition sen många år. Både till jul och midsommar

    SvaraRadera

Skicka en kommentar