Sherrysill

En mer traditionell sill, med tydlig smak av tomatjuicen. Lite oväntat gick den här väldigt bra hem hos de utländska utbytesstudenter som var med vid midsommarfirandet, som tyckte denna var bättre än både basilikasillen och björnbärssillen.


Lag
0,5 dl vatten
0,5 dl ättiksprit
1 dl strösocker
2 msk sherry
1 dl tomatjuice

Ingredienser
1 burk inläggningssill (420 gr)
1 rödlök

1. Blanda vatten, ättiksprit och strösocker i en kastrull. Värm till sockret har löst sig. Blanda i övriga ingredienser till lagen och låt svalna.
2. Hacka under tiden löken och skär sillen i bitar. Lägg i en burk.
3. Häll över den kalla lagen i burken och sätt på lock.
4. Låt stå minst en dag innan servering.

Kommentarer

  1. 1 dl sherry skall det vara om det skall bli gott och lite sting.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar