Vanilj- och limebladssill

Fråga mig inte hur någon kommit på det här receptet från början men det verkar cirkulera lite här och var på olika matbloggar och receptsidor. En av de godaste sillarna jag smakat på länge med många olika smaker som kombineras på ett riktigt bra sätt. Enda nackdelen är väl alla frukter som man enbart använder skalet på, som man sedan måste använda till något annat.



Lag
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättiksprit
6 kryddpepparkorn

Ingredienser
1 burk inläggningssill (420 gr)
1 silverlök
1 vaniljstång
Skal från en lime
Skal från en apelsin
Skal från en citron
5-6 limeblad
3 lagerblad
6 vitpepparkorn

1. Blanda alla ingredienserna till lagen i en kastrull. Värm till sockret har löst sig och låt svalna.
2. Låt sillen rinna av och skär den i centimeterbreda skivor. Hacka silverlöken.
3. Varva alla ingredienserna i en burk. Avsluta med att skrapa ur vaniljstången och hacka sedan denna i bitar och lägg i. Rör om.
4. Ta bort kryddpepparkornen ur den kalla lagen och häll den i burken så att den täcker alla ingredienser.
5. Sätt på lock och låt stå minst en dag.

Kommentarer

  1. Fin blogg! Nu ska kocken på Skivarps Gästis prova några av dina sköna sillar och länkar ut bloggen på FB och Twitter till alla som söker inspiration till helgen! Tack och trevlig midsommar // Jeanette

    SvaraRadera

Skicka en kommentar