Krämig citronlimesill

Och här kommer dagens andra citronlimesill.


1 burk femminuterssill (420 gr)
2,5 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
1 citron
1 lime
2 msk röd stenbitsrom

1. Ta ut sillen och låt den rinna av. Skär sillen i centimetertjocka bitar.
2. Blanda creme fraiche, sill, majonnäs och stenbitsrom i en bunke. Riv i skalen från citronen och limen och kläm sedan i saften. Blanda runt.
3. Förvara i en burk med lock. Sillen smakar bäst om den får stå och dra en stund.

Kommentarer

  1. Fina bilder, och det var på tiden.....hälsning från elins mamma

    SvaraRadera
  2. Mycket god, men jag tog i lite socker.

    SvaraRadera
  3. Tack för ett supergott recept! Vi har lånat med det till oss och givetvis länkat tillbaka: http://saltpeppar.se/kramig-citronlimesill/

    SvaraRadera
  4. Jag hal aldrig någonsin lagt in en endaste sillbit men nu är det dags!
    Lite "dumma" frågor först bara:
    Hur länge håller sig en krämig inläggning?
    Ska jag hälla bort spadet från sillen (tex från 5minuterssill) innan jag blandar den om jag ska göra en krämig variant?
    Tack och kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, sillen ska inte ligga i spadet i detta recept. Har förtydligat det nu. Dumt av mig.
      Är det en krämig sill håller den sig ofta 1-2 veckor. Kolla på crème-fraiche-förpackningen, det är den som i första hand blir dålig.

      Radera
  5. Har gjort en egen variant av denna sill under många år men bara kört med Lime i. För att göra den lite extra "synlig" på julbordet så kan man slänga i ett par droppar grön karamellfärg men för övrigt toppar jag alltid med lite cayenne peppar för stinget.

    Tack för en bra sillsida!

    Pontus

    SvaraRadera
  6. Alltså den här sillen gör jag till varje jul, påsk och till midsommar och har gjort det sedan 2016 😃 Den är så för****at god! 😋

    SvaraRadera

Skicka en kommentar