Rödvinsmarinerad matjessill

Det här receptet har jag fått av en annan sillfantast. Ted Karlberg är en entusiast för att bevara sillen som en del av vår kultur och har bland annat skrivit boken "Sill, ett litet inlägg om inläggningar". Där finns detta receptet och många andra. Jag har modifierat det något för att passa lite mindre kvantiteter.


Lag
3 dl vatten
1 dl rött vin
1,5 dl vinäger
1 hg socker
10 krossade kryddpepparkorn
10 krossade vitpepparkorn

Ingredienser
2 burkar matjessill (200 gr/burk)
1 liten skivad rödlök
1 knippe hackad dill

1. Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull. Värm tills sockret har löst sig. Låt sedan kallna.
2. Skiva rödlöken och hacka dillen. Ta ut sillen ur burken och låt den rinna av. Skär i centimetertjocka bitar.
3. Varva ingredienserna i en burk och slå över den kalla lagen. Sätt på lock.
4. Låt stå minst en dag, men gärna flera dagar, innan servering.

Kommentarer