Vegetarisk senapssill

Då var det midsommar igen och därmed sillkavalkad. I år kommer jag bjuda på fem sillar. Whiskeysill, rödvinsmarinerad matjessill, basilikasill (alltid med), citronchilisill samt denna vegetariska senapssill. Finns trots allt de som inte äter fisk (eller som helt enkelt inte gillar sill).


Ingredienser
1 stor aubergine (eller två små)
1,2 dl rapsolja
2 msk senap
1 msk vinäger
1,5 tsk socker
½ dl grädde

1. Skär auberginen i fyrkanter, liknande sill i storlek. Koka i kraftigt saltat vatten tills de är sladdriga. Låt rinna av.
2. Vispa under tiden ihop senap, vinäger och socker i en bunke. Häll därefter i olja i små doser under omrörning. Tillsätt grädde och vispa ihop.
3. Lägg i auberginbitarna i en burk och slå över senapssåsen. Sillen kan konsumeras direkt.

Kommentarer