Whiskeysill

Nästa midsommarsill för i år. Ett rätt ordinärt recept som smaksätts med en whiskey, gärna en rökig sådan. Jag hällde i en Laphroaig med mycket gott resultat.



Lag
0,5 dl ättiksprit
1,5 dl vatten
2 dl socker
1 tsk krossad vitpeppar
1 tsk rosépeppar
1 tsk krossad kryddpeppar
10 kardemummakärnor
1 lagerblad

Ingredienser
4 cl whiskey, gärna rökig sådan
1 burk inläggningssill (420 gr)
1 rödlök
Lite grovt hackad gräslök

1. Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull och värm tills sockret har löst sig. Låt svalna. Blanda därefter i whiskeyn.
2. Skär under tiden sillen i centimetertjocka skivor och skiva löken.
3. Varva alla ingredienserna i en burk. Häll över lagen så att det täcker och sätt på lock.
4. Låt stå minst en dag innan den konsumeras. Gärna längre!


Kommentarer

  1. hej! tänkte testa det här, hur mycket whiskey ska en ha i?

    SvaraRadera
  2. Pinsammaste missen. Glömde lägga till whiskeyn i receptet. Har uppdaterat receptet nu. 4 cl är det som gäller.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar