Brantevikssill på femminuterssill

Det här är i praktiken samma recept som Brantevikssill på inläggningssill, men vet att en del söker på femminuterssillen så då vill jag göra det lättare för er. Den blir god och alldeles utmärkt att servera direkt, men som med all annan sill så blir den godare om den får stå och dra till sig ett litet tag.



Lag
1 dl ättiksprit
2½ dl socker
3 dl vatten

Ingredienser
1 burk femminuterssill (420 gr)
½ gul lök
½ rödlök
1 lagerblad
½ msk citronpeppar
1 msk krossad kryddpeppar
½ msk krossad vitpeppar
Ett knippe färsk dill

1. Blanda ingredienser till lagen i kastrull och värm tills sockret löst sig. Låt svalna. 
2. Skär sillen i centimetertjocka bitar. Hacka löken och dillen. 
3. Varva alla ingredienserna i en burk och slå över den kalla lagen. 
4. Förvara i kylskåp till servering.

Kommentarer