Gammeldansk med chili

En variant på Gammeldansksillen, med med chili som ger lite extra sting. Precis som Gammeldansksillen bör den ligga ett bra tag, gärna en vecka och det är ingen smak som passar allla.



Ingredienser
1 burk inläggningssill (420 gr) 
1 rödlök
1-2 röd chili beroende på smak
10-20 kryddpepparkorn 

 Lag
1½ dl vatten
1½ dl gammeldansk 
2 dl socker 
1 dl ättiksprit 

1. Koka upp alla ingredienser i lagen utom gammeldansk. Låt svalna och häll sedan i den ädla drycken. 
2. Låt sillen rinna av och skär den sedan i centimetertjocka bitar. Skär löken och chilin i skivor. 
3. Varva ingredienserna i en burk, häll över den kalla lagen. 
4. Låt stå minst fyra dagar, gärna en vecka, och dra åt sig smak. 

Kommentarer