Midsommarsill

Snart är det midsommar. Klassiskt är det matjessillens dag, men för de som vill ha en inlagd sill kommer här ett bra alternativ.


Ingredienser
1 burk inläggningssill (420 gr)
½ rödlök
½ gul lök
1 knippe dill
1 citron
10 kryddpepparkorn

Lag
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättiksprit

1. Blanda ihop ingredienserna till lagen och koka upp. Låt svalna.
2. Skär sillen i centimetertjocka skivor. Hacka lök och dill. Riv citronskalet.
3. Blanda alla ingredienserna i en burk. Slå över den kalla lagen och sätt på lock.
4. Låt stå i kylen minst en dag för att sillen ska dra åt sig av smakerna. Bäst blir den om den får stå ytterligare någon dag.


Kommentarer

  1. Hej Erik. Du skriver "en burk sill"....vad menas då? Som jag i mitt fall vattnar ur saltsill så blir det knepigt när man inte vet vad som avses.
    Tack på förhand och tack för härliga recept och inspiration.

    PS: håller på med midsommarsillen och basilikasillen.

    Med vänlig hälsning, och trevlig midsommar
    Lasse

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej. Receptet passar 4 saltsillsfiléer.

      Radera
  2. Super och tack för snabbt svar.....då kan man jobba vidare 😀

    SvaraRadera
  3. Hej Erik!
    Är det endast skalet som ska användas eller även citronsaften?

    Trevlig midsommar!
    Veronica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Okej, tack! Då gjorde jag rätt! :-)
      Veronica

      Radera

Skicka en kommentar