Ja, då har man testat lite nya sillar inför årets jul. Det här är en härligt färgrik sill, tack vare rödbetorna, som både är lätt och snabb att göra.
Ingredienser
2 burkar löksill (á cirka 250 gram)
1 liten rödlök
1 färsk rödbeta
2 msk skivad pepparrot
Sillspad (vid behov även lite 3-2-1-lag)
1. Köka rödbetan mjuk och gnid av skalet under rinnande vatten. Skala och skär den i skivor. Skär även löken och pepparroten i skivor.
2. Häll av sillen och spara spadet.
3. Varva alla ingredienserna i en burk. Slå över spadet. Skulle det inte räcka så koka upp lite 3-2-1-lag (3 delar vatten, 2 delar sockar 1 del ättiksprit), låt det svalna och häll över.
4. Låt stå minst en dag före servering.
Ingredienser
2 burkar löksill (á cirka 250 gram)
1 liten rödlök
1 färsk rödbeta
2 msk skivad pepparrot
Sillspad (vid behov även lite 3-2-1-lag)
1. Köka rödbetan mjuk och gnid av skalet under rinnande vatten. Skala och skär den i skivor. Skär även löken och pepparroten i skivor.
2. Häll av sillen och spara spadet.
3. Varva alla ingredienserna i en burk. Slå över spadet. Skulle det inte räcka så koka upp lite 3-2-1-lag (3 delar vatten, 2 delar sockar 1 del ättiksprit), låt det svalna och häll över.
4. Låt stå minst en dag före servering.
Kommentarer
Skicka en kommentar