En sill med lite sting i, från både chilin och ingefäran. Om man vill kan man till serveringen riva lite chili ovanpå. Passar inte minst bra nu i jul när det röda är i säsong.
1 burk femminuterssill (420 gr)
3 dl turkisk yoghurt
Saften och det rivna skalet av 1 lime
1/2 chili, urkärnad och hackad
3 cm riven färsk ingefära
1 riven vitlöksklyfta
1/2 rödlök, hackad i små bitar
1. Låt sillen rinna av och skär den i centimetertjocka skivor.
2. Blanda alla ingredienser.
3. Färdigt! Bör klara sig 1-2 veckor i kylen om den förvaras i en burk med lock, men kolla utgångsdatumet på yoghurten.
1 burk femminuterssill (420 gr)
3 dl turkisk yoghurt
Saften och det rivna skalet av 1 lime
1/2 chili, urkärnad och hackad
3 cm riven färsk ingefära
1 riven vitlöksklyfta
1/2 rödlök, hackad i små bitar
1. Låt sillen rinna av och skär den i centimetertjocka skivor.
2. Blanda alla ingredienser.
3. Färdigt! Bör klara sig 1-2 veckor i kylen om den förvaras i en burk med lock, men kolla utgångsdatumet på yoghurten.
Kommentarer
Skicka en kommentar