Rödvinssill

Här kommer en sill som visade sig vara oväntat välbalanserad. Trots att det är mycket rödvin i den tar det inte över smaken utan blir härligt kryddig tillsammans med alla andra ingredienser. Prova!



Ingredienser
8 urvattnade saltsillfiléer (eller två burkar inläggningssill á 420 gr).
2 rödlökar
1 purjolök

Lag
1 dl vatten
1 dl ättiksprit
2 dl rödvin
3 dl socker
1 tsk krossade nejlikor
1 tsk krossad kryddpeppar
2 lagerblad

1. Blanda ingredienserna till lagen. Koka upp och låt sedan svalna till rumstemperatur.
2. Skär purjolöken i strimlor och rödlöken i skivor. Låt sillen rinna av och skär i centimetertjocka skivor.
3. Varva ingredienserna i en burk. Häll över den kalla lagen.
4. Låt stå minst en dag, gärna längre, innan servering.


Kommentarer