Tabasco- och chipotlesill

Ho ho ho. Då var det snart jul och här på Sköna Sillar sjuder kreativiteten. På tips från en vän testade vi det här spännande receptet, taget direkt från ArvidNordquists hemsida, på en synnerligen oväntad sill. 
2 tsk tabasco står det. 2 teskedar! Herregud, tänkte jag. Här måste tryckfelsnisse varit framme. Normalt sett tar man ju bara i några droppar. Men faktum är att de övriga ingredienserna lugnar ner tabascon en hel del. Den som vill ha det starkt tar med fördel mer.
Blev det gott då? Jajamän! Det här är en bra sill för den som vill överraska med något oväntat. Kan någon i släkten lista ut vad som är i blandningen?





1 burk 5-minuterssill (450 g)
2 dl gräddfil
1 dl majonnäs
Tabasco Chipotle efter smak (runt 2 tsk) (JA, runt 2 tsk, det blir inte så starkt som du tror).
1 tsk dijonsenap
½ msk dragon torkad

1. Häll av spadet från sillen och skär den i lagom stora bitar. Jag föredrar centimeterbreda.
2. Blanda alla andra ingredienser och blanda sedan i sillen.
3. Låt stå över natten, gärna i en försluten burk. Njut sedan av den goda sillen!s

Kommentarer