Kryddig pepparsill

En enkel men rätt klassisk sill med lite extra sting i tack vare kryddorna.




Ingredienser
1 burk inläggningssill (420 gr)
1 liten morot
½ rödlök
½ gul lök
½ liten purjolök

Lag
10 kryddpepparkorn
5 vitpepparkorn
5 grönpepparkorn
5 rosepepparkorn
2 stjärnanis
4 lagerblad
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättiksprit

1. Koka upp ingredienserna till lagen och låt sedan svalna till rumstemperatur. Det är viktigt att lagen inte är varm.
2. Hacka ingredienserna i de bitar du vill ha. Jag föredrar sillen i centimetertjocka bitar och de andra ingredienserna i små bitar.
3. Varva ingredienserna i en burk och slå över den kalla lagen.
4. Låt stå minst en dag före servering. Sillen ska stå i kylskåp.

Kommentarer