Löksill

Börjar väl närma mig en 90 recept eller så på bloggen, men upptäckte nyligen att jag saknar ett helt vanligt löksillsrecept med lite olika lökar i. Den här varianten är enkel och innehåller inget konstigt, bara lök och sill och lag. Blir gott och bra på julbordet!




Lag
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättiksprit
Några kryddpepparkorn

Ingredienser
1 burk inläggningssill (420 gram)
1 liten gul lök
1 liten rödlök
½ liten purjolök

Gör så här!
1. Börja med att blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull och koka upp. Låt sedan svalna till rumstemperatur.
2. Hacka sedan all lök i små bitar. Skär sillen i centimetertjocka bitar. Varva lök och sill i en burk.
3. Häll sedan över lagen och sätt på locken.
4. Låt stå kylskåpskallt i minst en dag och dra åt sig smakerna.

Kommentarer