Örtagårdssill

En sill från förra midsommar kommer här, örtagårdssillen. Riktigt god och kryddig, passar utmärkt på sommaren när det finns gott om färska kryddor. Själv valde jag traditionella kryddor som dill och persilja.


Ingredienser
2 burkar inläggningssill
2 rödlökar
Blandade örtkryddor efter smak. Jag valde dill, persilja och gräslök.

Lag
1 dl ättiksprit
2½ dl strösocker
3 dl vatten
2 lagerblad
Några vitpepparkorn
Några kryddpepparkorn
Några kryddnejlikor

1. Koka ingredienserna till lagen i en kastrull och låt sedan svalna helt.
2. Hacka rödlök och kryddorna. Skär sillen i bitar. Varva i en burk.
3. Häll över lagen i burken så den täcker sillen.
4. Låt stå kylskåpskallt minst en dag innan servering för att dra åt sig smakerna.

Kommentarer