Vegansk senapssill

Har ju redan testat att göra en vegetarisk senapssill (här), men med lite grädde i. Så steget till att göra den helt vegansk var väl inte jättelångt. Som vanligt blir det med förvällda auberginer, det är den veganvariant som jag tycker funkar bäst. Vissa gör med tofu men jag tycker smaken blir för långt i från originalet då för att riktigt lyckas. Receptet är ursprungligen från vegankrubb.


Ingredienser
2 små auberginer i mindre bitar
2 dl rapsolja
1 dl skånsk senap
lite vinäger
lite socker
1 näve dill, hackad
1 liten rödlök, hackad

1. Börja med auberginen. Koka den i kraftigt saltat vatten (för att efterlikna sillen) i ett fåtal minuter till den börjar mjukna. Häll av vattnet och låt svalna.
2. Blanda sedan olja, senap, vinäger och socker tillsammans. Var noga med att allt håller samma temperatur annars är risken att det skiktar sig. Blanda sedan ner dillen och rödlöken.
3. Blanda sedan ner auberginen med och låt det stå och dra ett tag.

Kommentarer

Skicka en kommentar