Med inspiration från Landleys kök kommer här en lite udda, men väldigt god, variant! Rabarbern ger både god smak och en intressant textur som kontrasterar trevligt mot sillens mjukhet.
Ingredienser
1 burk matjessill
1 stjälk rabarber
2 dl creme fraiche
Lite hackad dill
½ gul lök
1. Skär sillen i centimetertjocka skivor och finhacka rabarbern och löken.
2. Blanda alla ingredienser i en burk.
3. Njut!
Ingredienser
1 burk matjessill
1 stjälk rabarber
2 dl creme fraiche
Lite hackad dill
½ gul lök
1. Skär sillen i centimetertjocka skivor och finhacka rabarbern och löken.
2. Blanda alla ingredienser i en burk.
3. Njut!
Wow låter så gott! Skulle du vara intresserad av att dela med dig kring din kunskap om sill? Jag och två kurskamrater i Co-design på Malmö Universitet arbetar med Simrishamn Marin Center i hur vi kan höja värdet på sill. Skulle du vara intresserad av att veta mer vill vi jättegärna höra av dig :)
SvaraRaderaVet inte hur mycket hjälp jag är, men skicka ett mejl på erik.i.hultgren at gmail.com så kan vi se vad vi kan göra!
Radera