Här kommer ett riktigt smarrigt veganskt recept, med inspiration från Väldigt vego. Grundidén är att göra en riktigt stor sats med vegansk sill, och sedan använda hälften till detta receptet (men all lag) och hälften till ett annat, (exempelvis detta). Själv tycker jag att det kan bli riktigt gott med vegansk sill, men ofta kräver det lite mer kryddning. Så ta hellre i lite i överkant med pepparn än i underkant.
Detta recept tar lite längre tid än övriga eftersom sillen måste stå och dra två gånger (räkna med att göra den två dagar innan förtäring). Men jag lovar, det är värt det!
Lag
2 dl vatten
0,75 dl strösocker
0,5 dl ättiksprit (12%)
1 tsk salt
4 lagerblad
15 svartpepparkorn
15 vitpepparkorn
15 kryddpepparkorn
Inläggning
300 gr ostronskivling
1 morot
½ gul lök
1. Börja med att skära ostronskivlingen i små fina bitar. Stek den i lite veganskt smör i en stekpanna tills den är mjuk och låt sedan svalna.
2. Gör under tiden lagen. Mortla kryddorna lätt och blanda sedan alla ingredienser i en kastrull. Värm så att sockret löser sig och ställ sedan åt sidan och låt svalna helt.
3. Blanda i den avsvalnade ostronskivlingen och lagen i en burk med lock. Ställ i kylskåp och låt stå minst ett dygn.
4. Efter ett dygn: Skiva moroten och hacka löken.
5. Ta ut burken med ostronskivling och lägg undan hälften till en annan sill (exempelvis denna (LÄNK)).
6. Blanda i morot och lök i lagen med ostronskivlingen.
7. Låt stå minst ett dygn.
8. Njut!
Detta recept tar lite längre tid än övriga eftersom sillen måste stå och dra två gånger (räkna med att göra den två dagar innan förtäring). Men jag lovar, det är värt det!
Lag
2 dl vatten
0,75 dl strösocker
0,5 dl ättiksprit (12%)
1 tsk salt
4 lagerblad
15 svartpepparkorn
15 vitpepparkorn
15 kryddpepparkorn
Inläggning
300 gr ostronskivling
1 morot
½ gul lök
1. Börja med att skära ostronskivlingen i små fina bitar. Stek den i lite veganskt smör i en stekpanna tills den är mjuk och låt sedan svalna.
2. Gör under tiden lagen. Mortla kryddorna lätt och blanda sedan alla ingredienser i en kastrull. Värm så att sockret löser sig och ställ sedan åt sidan och låt svalna helt.
3. Blanda i den avsvalnade ostronskivlingen och lagen i en burk med lock. Ställ i kylskåp och låt stå minst ett dygn.
4. Efter ett dygn: Skiva moroten och hacka löken.
5. Ta ut burken med ostronskivling och lägg undan hälften till en annan sill (exempelvis denna (LÄNK)).
6. Blanda i morot och lök i lagen med ostronskivlingen.
7. Låt stå minst ett dygn.
8. Njut!
Kommentarer
Skicka en kommentar