Ajvarsill

 Då var det strax jul igen och jag har testat lite nya sillar inför årets julbord. Det här är en snabb och krämig sill som blir söt och god, med mycket smak. Gillar man både sill och ajvar är det ingen tvekan om att denna kommer gå hem. Smakerna gifter sig bra.


Ingredienser
1 stor burk med färdiginlagd löksill
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk ajvar
1 dl creme fraiche

1. Börja med att hälla upp sillen i en sil eller ett durkslag och låt spat rinna av. Ta sedan bort så mycket lök och kryddor som möjligt.

2. Hacka lök och vitlök. Blanda samman med ajvar och creme fraiche. Vill man ha lite sting i sillen kan man även blanda i lite sambal oelek eller sriracha med.

3. Blanda ner sillen och lägg allting i en burk med lock. Låt stå i kylskåp minst en dag innan servering.



 





Kommentarer

  1. Den här bloggen borde kulturminnesmärkas! Mycket bra!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar