Chili-, gin- och vitlökssill, och övriga sillar på julbordet i år

Lille julafton och alla mina sillar simmar nu tryggt i sin lag inne i kylskåpet. Normalt brukar min far stå för alla klassiska sillar, som löksill och glasmästarsill, varför jag kan välja några mer udda. I år fick jag tips av min kollega på Svenskt Näringsliv, Johnny Rönnfjord, att göra en sill baserad på chili, gin och vitlök. Provsmaket i morse var riktigt lovande kan jag tala om. I övrigt har jag gjort lite kryddig pepparsill och örtagårdssill, och passat på att uppdatera fotona på dessa.


Blev väl inte supernöjd med fotona, men ett rejält lyft jämfört med de som jag hade på dessa sillar sedan innan.
Men men, här kommer då receptet på denna julens nykomling!

Chili, gin och vitlökssill!




Lag
2½ dl vatten
2 dl socker
1 dl ättiksprit
½ dl gin
Några enbär

Ingredienser
1 burk (420 gr) inläggningssill
1-2 chili beroende på hur stark man vill ha den
2-3 vitlöksklyftor
1 rödlök

1. Blanda alla ingredienser till lagen utom ginen. Koka upp och låt sedan svalna. Häll i ginen.
2. Skär under tiden alla ingredienser till sillen i bitar.
3. Blanda ingredienserna i en burk och slå över den kalla lagen.
4. Låt stå och dra sig minst en dag.


Kommentarer